Wijziging data Migtsema retraite in: 6-7-8 oktober en 14-15 oktober 2017, oefendag op 28 mei

De eerder aangekondigde Migtsema retraite wordt verplaatst naar twee weekenden in oktober, n.l.: vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober en zaterdag 14 t/m zondag 15 oktober plus een eerste oefendag op zondag 28 mei.
Op de eerste dag geven Naomi Schieman en Ron Twisk een introductie op de Migtsema retraite en maken ze je bekend met de Migtsema mantra en bijbehorende visualisaties.

In de traditie van Gelek Rimpoche wordt deze retraite gezien als voorbereiding op het pad van Vajrayana. Het is een Guru-toewijdings-beoefening in de vorm van de Ganden Lha Gyema. Gelek Rimpoche heeft benadrukt dat de Ganden Lha Gyema Guru Yoga de ruggengraat vormt van onze dagelijkse beoefening. Het verstevigt je relatie met de leraar, die de verbinding belichaamt tussen jou en de overleveringslijn. Deze beoefening geeft een verdieping waardoor je de leraar als een innig familielid kunt gaan ervaren; een Yidam: liefdevol, wijs en een buitengewoon capabel voorbeeld, nabij als een vriend.

De Migtsema retraite is een van de vier retraites die deel uitmaken van de voorbereidende oefeningen, ook wel Ngöndro genoemd. Deze vormen een krachtig middel voor het zuiveren van negativiteit en het verzamelen van verdiensten. Meer in het algemeen helpt de Migtsema retraite je ook je beoefeningen meer fundament en stevigheid te geven.

Tijdens een Migtsema retraite worden er – ingebed in de beoefening van de Ganden Lha Gyema – in totaal 100.000 Migtsema mantra’s gereciteerd. In deze twee weekenden plus introductiedag probeer je ongeveer 10.000 Migtsema’s te reciteren. Daarna ga je thuis door met het dagelijks reciteren van de mantra totdat je de 100.000 hebt bereikt.

De Migtsema retraite is er niet alleen voor beginners op het Vajrayana-pad. We bevelen hem ook warm aan bij diegenen die de retraite al een of meerdere keren hebben gedaan en het fijn vinden hem nog eens te doen en bij mensen die behoefte hebben aan een korte retraite. Ook mensen die juist nu hun band met Gelek Rimpoche willen bestendigen, zijn van harte welkom. Voor mensen die aan de retraite willen meedoen anders dan als start van het reciteren van 100.000 Migtsema’s is de minimale deelname één dag.

Het is mogelijk tijdens de retraite te overnachten. Als je daarvan gebruik wilt maken, kun je kiezen tussen het slapen op een slaapzaal of op een één- of tweepersoonskamer. Hiervan zijn er slechts enkele beschikbaar. Verder kan ieder zich opgeven voor een ontbijt, broodmaaltijd ‘s middags en warme maaltijd ’s avonds.

De retraite staat onder leiding van Ron Twisk en Naomi Schieman.

Praktische informatie
Plaats:
Jewel Heart Nijmegen

Data:
Introductie- en oefendag zondag 28 mei
10.00 uur- 16.00 uur

Weekend vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober
Vrijdagavond – 19.00 tot 21.30 uur
Zaterdag en zondag – 9.00 uur tot 18.00 uur

Weekend zaterdag 14 t/m zondag 15 oktober
Zaterdag en zondag – 9.00 uur tot 18.00 uur

Bijdrage in de kosten
Volledige retraite
€ 55 Leden; € 75 niet-leden; € 35 kleine beurs/ studenten

Losse dag(en)
€ 15 Leden; € 20 niet-leden; € 10 kleine beurs/ studenten

Slaapplaats
€ 10 per nacht op zaal; € 25 per nacht op één- of tweepersoons kamer (slechts enkele beschikbaar)

Catering
Ontbijt: € 7
Broodmaaltijd ‘s middags: € 10
Warme maaltijd ‘s avonds: € 10

Jewel Heart kent een solidariteitsfonds. Wie moeite heeft (een deel van) de kosten op te brengen, kan een beroep doen op het solidariteitsfonds.

Je kunt je voor deze retraite aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Om de organisatie soepel te laten verlopen, ontvangen wij je aanmelding graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór 8 september a.s.

Geplaatst in Retraites.