De Vier Edele Waarheden jaarcursus 2023-2024

 

- Boeddha’s inzichten als kompas in je dagelijks leven-

Het leven kan vol obstakels zitten. Ben je bezig met het oplossen van het ene probleem, dient het andere zich alweer aan. Dit kan gebeuren in het groot, bij ingrijpende levensvraagstukken, maar ook op alledaags niveau kennen we het als het doorlopend blussen van brandjes. Houdt dat nooit op?
Om het leven zo recht in het gezicht aan te kijken, kan confronterend en zelfs deprimerend zijn. Precies hiermee begint Boeddha Shakyamuni zijn eerste les: zicht krijgen op de problematische kant van ons leven. En daar bleef het niet bij. Hij leerde over de oorzaken van ons onbevredigende leven en hoe je je hiervan kunt bevrijden. Dat bevrijding mogelijk is en over het pad daar naartoe.

Wil je kennismaken met het boeddhisme, dan zijn de Vier Edele Waarheden een prachtige introductie om zicht te krijgen op de boeddhistische leer. Ook als je je al in het boeddhisme hebt verdiept, blijven de Vier Edele Waarheden van grote waarde om vorderingen te maken op het pad.

In deze cursus besteden we ook aandacht aan verschillende vormen van meditatie zoals: aandachtmeditatie en mindfulness, concentratie- en analytische meditatie en visualisatie. Studeren, analyseren en mediteren is de beproefde boeddhistische methode om ons spiritueel te ontwikkelen. We staan stil bij deze drie stappen, die we ook zullen beoefenen. Op deze wijze verbinden we de aangereikte kennis met ervaringen in ons eigen leven.

Praktische informatie
Begeleiding
: Eline Rinchen Dorjee-Weiman
Data: elke twee weken vanaf 12 sept. 2023 t/m juni 2024, behalve schoolvakanties
Tijd: dinsdag 19.30-21.30 uur
Eigen bijdrage: : leden via contributie; niet-leden € 237,50. Exclusief studiemateriaal. In overleg met de penningmeester is reductie of betalen in termijnen mogelijk.
Aanschaf boek: The Four Noble Truths, Gelek Rimpoche € 17,99
Opgeven vóór 15 augustus : info@jewelheart.nl o.v.v. Vier Edele Waarheden.

Eerste les gratis kennismaken.

Posted in .