De Vier Edele Waarheden

 

- Boeddha’s inzichten als kompas in je dagelijks leven-

de vier edele waarheden 2022Leidraad in deze cursus zijn de ’Vier Edele Waarheden’, die de basis van alle boeddhistische leringen vormen. Nadat Boeddha de verlichting bereikte, waren deze vier waarheden, deze vier inzichten, het eerste waarover hij lesgaf.

Als eerste waarheid geldt dat er in het leven altijd ergens iets ‘schuurt’. Het gevoel van tevreden of gelukkig zijn, is er nooit voor altijd en dat maakt dat we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe ervaringen die dat gevoel weer kunnen oproepen.

Als tweede waarheid gaf hij aan dat dit oorzaken heeft, namelijk doordat we willen grijpen en vasthouden aan alles wat ongrijpbaar is en dat we hierdoor juist onze eigen ontevredenheid creëren en in stand houden.

Als derde waarheid leerde hij dat het mogelijk is dat ‘eindeloze schuren’ op te heffen en er volledig van bevrijd te worden. De vierde waarheid gaat over hoe die bevrijding te bereiken.

In deze cursus zullen we aan de hand van het transcript onderzoeken hoe deze waarheden jouw eigen potentieel om gelukkig te zijn, kunnen wekken en tot bloei laten komen.

Praktische informatie
Begeleiding
: Carel Weevers en Karin Landsbergen
Data: vanaf 14 sept. elke twee weken (t/m januari 2023)
Tijd: woensdag 19.30-21.00 uur
Eigen bijdrage: : ledenbijdrage of donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 100.
Opgeven vóór 5 sept.: info@jewelheart.nl o.v.v. Vier Edele Waarheden.

Eerste les is gratis, open les.

Als het vanwege Covid-19 niet mogelijk is om fysiek bij elkaar te komen, dan wordt de cursus online gegeven.

Posted in .