Documentaire ‘De diamant en de slijpsteen’

In het boeddhisme zijn oorsprong en overleveringslijn van groot belang. Deze documentaire laat zien waar de oorsprong van Jewel Heart Nederland ligt: in de ontmoeting van twee bijzondere mensen aan het begin van de jaren tachtig in India. Gelek Rimpoche, een van de laatste leraren die nog is opgeleid in de oude boeddhistische traditie van Tibet, en Hélène van Hoorn, filosofe en links activiste in de jaren zeventig, die vanuit haar worsteling met existentiële levensvragen op zoek ging naar een spiritueel pad.

De overeenkomsten tussen hen zijn opvallend: beiden scherpzinnig intellectueel, nieuwsgierig, het debat niet schuwend, rebels, eigenzinnig, tegen de stroom in, maar desondanks toegewijd, met een tomeloze inzet om anderen te helpen en niet aflatend op zoek naar... Of zoals Hélène het zo mooi kon zeggen: “jezelf uiteenzetten met...”. Eigenschappen en waarden die ook kenmerkend en van belang zijn voor Jewel Heart als organisatie en sangha, voor nu en voor de toekomst.

De documentaire “De diamant en de slijpsteen” is te verkrijgen in het Jewel Heart centrum in Nijmegen (bijdrage in de kosten € 12,50). Je kunt hem ook bestellen door een bijdrage in de kosten van 15 euro (inclusief € 2,50 verzendkosten) over te maken naar Jewel Heart onder vermelding van ''De diamant en de slijpsteen''. Je krijgt de DVD dan thuisgestuurd. Voor de bankgegevens: zie contact.

Posted in .