Gelek Rimpoche’s boeken

The Wit and Wisdom of Gelek Rimpoche

wit_and_wisdomLeerlingen van over de hele wereld hebben citaten van Gelek Rimpoche verzameld en die gebundeld in een handzaam dagboekje voor het hele jaar. Voor jezelf voor bij je dagelijkse beoefening en ook mooi om cadeau te geven.

In het Engels, € 15

 The Four Noble Truths

De nieuwste publicatie van Gelek Rimpoche over de vier edele waarheden die de basis vormen van alle boeddhistische leringen. Gelek Rimpoche geeft hierin een praktische benadering en laat nieuw licht schijnen op hoe deze lessen in het dagelijkse leven toe zijn te passen.

In het Engels, € 15

Voor de dood niet bang - Tibetaanse denkbeelden over reïncarnatie

vddnbBoekomslag 'Voor de dood niet bang 'Is er leven na de dood?' Weinig vragen zijn beklemmender dan deze. Gelek Rimpoche, een Tibetaanse lama die gevormd werd door dezelfde leraren als die de Dalai Lama opleidden, beantwoordt in 'Voor de dood niet bang' indringende vragen als: 'Wie zijn wij?', 'Waar komen we vandaan?', 'Waar gaan we heen?' en 'Hoe komen we daar?'

Steunend op eigen ervaring en eeuwenoude studies over reïncarnatie komt Rimpoche tot verrassende antwoorden. Hij schrijft over het proces van doodgaan, het leven na de dood en de mogelijkheden om op voorhand te weten waarheen de weg ons voert. Maar vooral, en dat is een van de charmes van zijn boek, schrijft hij hoe we ons kunnen voorbereiden op zowel een goed leven als een goede dood. Hij besteedt veel aandacht aan technieken om woede en gehechtheid weg te nemen en geduld en opmerkzaamheid te versterken.

Hij schrijft met kennis van zaken in een bijna lichtvoetige stijl. Het boek kreeg veel bijval, onder meer van de Dalai Lama (die een woord vooraf schreef), Robert Thurman (die het boek inleidt), Ram Dass, Jack Kornfield en Daniel Goleman.

Uitgeverij Altamira-Becht € 15,90 ; ISBN 90-6963-590-9 / NUR 718, 749

Ook in het Engels
Rimpoche's eerste boek 'Good Life, Good Death' werd in het Engels gepubliceerd door Riverhead Books in oktober 2001 (ISBN 1-57322-196-1)
De paperback editie kwam uit in oktober 2002 (ISBN 1-57322-952-0).

En in het Duits
In 2002 verscheen bij Ansata-Verlag de Duitse vertaling 'Leven ist Sterben, Sterben ist Leben' - Das Vermächtnis eines grossen tibetischen Meisters (ISBN 3-7787-7193-0).

Posted in .