Meditatieweekend 1 en 2 juni 2024: Vriendschap sluiten met jezelf

Deze uitdagende tijd, waarin zoveel er gebeurt, vraagt om een onbevooroordeelde, open manier van in het leven staan. Het vraagt moed om de verbinding te blijven voelen met de ons omringende werkelijkheid, waar we - of we willen of niet - deel van uitmaken. We zijn immers deel van dit grotere geheel.
Tegelijkertijd willen we ook in ware vriendschap leven met ons zelf, met onze ware aard. En vanuit een innerlijke houding van wijsheid en compassie in de wereld staan. In dit weekend gaan we daarvoor op ontdekkingsreis.

Hoe doen we dat?
De eerste dag richten we ons op het ontwikkelen van een belichaamd gewaarzijn door middel van verschillende meditaties op lichaam, adem en zintuigen. Dit breiden we geleidelijk aan uit met gewaarzijn van zintuiglijke ervaringen, gevoelens en gedachten. Dit gewaarzijn vraagt om een zachtmoedige houding; een toelaten en het verwelkomen van alles wat zich aan ons toont. En daarin te ontspannen.

De tweede dag proberen we compassie, zachtheid en vreugde in onszelf aan te raken en liefdevol aanwezig te zijn bij wat is! 

Praktische gegevens
Data: zaterdag 1 en 2 juni 2024
Begeleiding:
Ine Albers
Gastvrouwen:
Willeke en Bea
Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Tijden: 10.00 – 16.00 uur
Eigen bijdrage: leden via contributie; niet-leden € 55. In overleg met de penningmeester is reductie mogelijk. Voor koffie/thee wordt gezorgd. Neem wel je eigen lunch mee!

Info en aanmelden tot 16.00 uur op de vrijdag ervoor; alleen per mail naar het secretariaat o.v.v. Meditatieweekend juni24.

Posted in .