Lessen Chungtsang Rimpoche najaar 2023

Chungtsang Rinpoche oktober 2023

In oktober bezoekt Chungtsang Rinpoche opnieuw ons centrum.
In overleg met hem hebben we een gevarieerd programma opgesteld, gebaseerd op de authentieke en springlevende traditie van het Mahayana boeddhisme. Het is een programma voor zowel belangstellenden, beginners en meer gevorderden op het spirituele pad.

Programma

Vrijdag 6 oktober Openbare lezing in Jewel Heart
Boeddhisme en vertrouwen in het leven
De werkelijkheid met alles wat er is, kan ons soms te veel worden. Oorlog, een pandemie, klimaatverandering en onbeschrijflijk leed dringen binnen in ons persoonlijke leven, zonder dat we weten hoe hiermee om te gaan. Vanuit Boeddhistisch perspectief zijn er handvatten die ons houvast geven en ons vertrouwen in het leven, in onszelf en anderen kunnen verstevigen.

Weekend 7 en 8 oktober
Foundation of all Perfections
‘The Foundation of All Perfections’ is een boeiende, eigentijdse presentatie van de stadia van het spirituele pad. Vanuit dit overzicht van de Tibetaanse filosofie, laat Rinpoche zien hoe we vanuit boeddhistische levenslessen kunnen groeien naar een leven met meer warmte en helderheid, voor onszelf en anderen.

Weekend 14 en 15 oktober
Vajrayogini initiatie (Maha Annutara Yoga)
Deze initiatie is een mooie gelegenheid voor mensen, die na een gedegen kennismaking met het Tibetaans boeddhisme (studie van Lamrim en vol vertrouwen in het boeddhistische pad en de leraar), willen instappen in Vajrayana. Voor degenen die dit al beoefenen is het steeds opnieuw nemen van een initiatie een verdieping van je beoefening.

Zondag 22 oktober
Zegening Avalokiteshvara (Tibetaans: Chenrezig)
Avalokiteshvara staat symbool voor het volledige mededogen van alle Boeddha’s. Door dit meditatieve ritueel kun je hiermee in contact komen. De zegening is toegankelijk voor iedereen. Ook kinderen zijn van harte uitgenodigd.

Op deze pagina vind je steeds up to date informatie over tijden, financiële bijdrage, e.d.

Posted in .