Meditatieweekend 15 en 16 mei 2021

Compassie voor lichaam, hart en geest

‘Ware compassie begint bij je zelf!’
Gelek Rimpoche

Wijsheid en compassie zijn in het boeddhisme de twee vleugels waarmee we ons op het spirituele pad kunnen ontwikkelen. Het beoefenen van compassie of mededogen maakt dat we misschien wat gelijkmoediger in het leven staan. In dit weekend oefenen we ons in het ontwikkelen van compassie voor al wat is vanuit een open, zachte houding.

De eerste dag richten we ons op het ontwikkelen van een belichaamd gewaarzijn door middel van verschillende meditaties op lichaam, adem en zintuigen. Dit breiden we geleidelijk aan uit met gewaarzijn van zintuiglijke waarnemingen, gevoelens en gedachten. Dit gewaarzijn vraagt om een zachtmoedige houding; een toelaten en zelfs het verwelkomen van alles wat zich aan ons toont. En daarin proberen we te ontspannen.

De tweede dag zullen we van daaruit de compassie, de zachtheid en de vreugde in onszelf aanraken. Liefdevol aanwezig zijn bij wat is, in een tijd waarin we meer dan ooit behoefte hebben aan liefdevolle aanraking!

Praktische gegevens
Data: zaterdag 15 mei en zondag 16 mei 2021
Begeleiding: Fons Aranda en Ine Albers
Plaats: indien mogelijk fysiek in Jewel Heart en online, anders alleen online
Tijden: beide dagen 9.30 - 16.45 uur
Donatie: Vanaf € 45 is deze kostendekkend. Als je meer wilt doneren, stellen we dat zeer op prijs.
Voor koffie/thee wordt gezorgd. Neem wel je eigen lunch mee!

Info en aanmelden: via het secretariaat o.v.v. meditatieweekend mei.
Toesturen link: zodra we je donatie hebben ontvangen, ontvang je uiterlijk een dag van tevoren een link om online te kunnen meedoen.

Posted in .