Shamatha meditatie voorjaar 2021

Elke woensdagavond tot en met juni 2021

Afbeelding van het temmen van de olifantHet doel van Shamatha of concentratie meditatie is een verstilde, vredige staat van geest. Door Shamatha meditatie kun je je aandacht en concentratie trainen en verfijnen. Mentaal en emotioneel ontstaat er daardoor balans en harmonie. Door het beoefenen van Shamatha vergroot je het vermogen van je geest om te observeren en te analyseren. Daarmee is Shamatha onmisbaar voor het ontwikkelen van diep inzicht (Vipashana). Je kunt Shamatha ook binnen je bestaande meditatiepraktijk ontwikkelen.

De bijeenkomsten vinden plaats binnen een boeddhistische context, maar zijn open voor iedereen, ongeacht je spirituele of religieuze achtergrond. De groep kent vaste deelnemers, maar is ook geschikt voor als je af en toe een avond wilt meedoen. Enige ervaring met meditatie is sterk aanbevolen.

Na openstelling van het centrum per 26 juni kunnen we een beperkt aantal mensen weer in het centrum ontvangen. Daarnaast kun je ook ONLINE meedoen. Je moet je daarvoor aanmelden t/m woensdag 16.00 uur via het secretariaat. We sturen je dan een link toe. Inloggen vanaf 19.30 uur.

Begeleiding: Ine Albers
Tijd: wekelijks op woensdag van 19.30-21.30 uur
Data: uitzonderingen zie deze pagina
Bijdrage in de kosten: Leden: maandelijkse bijdrage; niet-leden: € 7,50; Stud./ kl. beurs € 5, per avond.
Voor ‘Zoomers’ via IBAN NL95 INGB 0005 7122 89 t.n.v. Jewel Heart o.v.v. Shamatha en datum.

Posted in .