Het Pad van de Bodhisattva najaar 2019

Start dinsdag 3 september 2019 van 19.30 - 21.30 uur

Afbeelding Shantideva‘All the suffering in the world comes from seeking pleasure for oneself.
All the happiness in the world comes from seeking pleasure for others'.
(Shantideva

In deze zelfwerkzame verdiepingsgroep bestuderen we de Bodhisattvacharyavatara (Het pad van de Bodhisattva) en verdiepen onze studie door meditatie. In de complete Tibetaans-boeddhistische traditie is er geen werk dat meer wordt vereerd en beoefend.

Samengesteld in de achtste eeuw door de Indiase Bodhisattva Shantideva, werd het onmiddellijk een klassieker in het onderricht aan de boeddhistische universiteitskloosters in India en Tibet. Sindsdien is de waardering voor deze tekst alleen maar toegenomen. Inmiddels is het een inspiratiebron voor miljoenen mensen overal ter wereld.

De lessen van de Bodhisattvacharyavatara geven handvatten om liefde en compassie voor onszelf en anderen te ontwikkelen en daardoor gelukkiger, vrijer en behulpzamer te worden. In het transcript ‘The Bodhisattva's Way of Life’ geeft Gelek Rimpoche stap voor stap mondeling uitleg over ieder vers van de Bodhisattvacharyavatara en geeft ons de sleutel om de verborgen schatten van deze tekst te leren zien. Hierdoor maken we kennis met de manier van leven van de grote Bodhisattva’s en hoe en wat wij van hen kunnen leren. Zoals Gelek Rimpoche zegt: 'Compassie, Liefde en Bodhimind zijn sleutels tot een beter leven en het welzijn en geluk van alle wezens'.

Deze verdiepingscursus is bedoeld voor mensen die de Odyssee naar Vrijheid en/of ‘de Grote Lamrim’ (deel 1 t/m 4) hebben gevolgd. . De groep begint in september met het vierde hoofdstuk van de Bodhisattvacharyavatara. Er is ruimte voor nieuwe mensen om in te stromen.

Praktische gegevens
Contactpersoon: Dirk Visser
Locatie: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen
Tijd: tweewekelijks op dinsdag van 19.30-21.30 uur
Data: 3, 17 sept.; 1, 15, 29 okt.; 12, 26 nov.; 10 dec. 2019
Inschrijven: via het secretariaat o.v.v. Pad van de Bodhisattva

Informatie: Dirk Visser

 

 

Posted in .