Pad van de Bodhisattva najaar 2023, voorjaar 2024

Afbeelding Shantideva‘All the suffering in the world comes from seeking pleasure for oneself. All the happiness in the world comes from seeking pleasure for others'.
(Shantideva)

Samengesteld in de achtste eeuw door de Indiase Bodhisattva Shantideva, werd het onmiddellijk een klassieker in het onderricht aan de boeddhistische universiteitskloosters in India en Tibet.

De lessen van de Bodhisattvacharyavatara geven handvatten om liefde en compassie voor onszelf en anderen te ontwikkelen en daardoor gelukkiger, vrijer en behulpzamer te worden. In het transcript ‘The Bodhisattva's Way of Life’ geeft Gelek Rimpoche stap voor stap mondeling uitleg over ieder vers van de Bodhisattvacharyavatara en geeft ons de sleutel om de verborgen schatten van deze tekst te leren zien. Hierdoor maken we kennis met de manier van leven van de grote Bodhisattva’s en hoe en wat wij van hen kunnen leren. Zoals Gelek Rimpoche zegt: 'Compassie, Liefde en Bodhimind zijn sleutels tot een beter leven en het welzijn en geluk van alle wezens'.

In deze verdiepingsgroep bestuderen we de Bodhisattvacharyavatara (Het pad van de Bodhisattva) en verdiepen we onze studie door het samen lezen van de tekst, meditatie, uitwisseling en gesprek.

Deze verdiepingscursus is open voor diegenen die de Odyssee naar Vrijheid en/of ‘de Grote Lamrim’ (deel 1 t/m 4) hebben gevolgd.

In februari 2022 zijn we gestart met Hoofdstuk 7 Enthousiaste Volharding. Het volgende hoofdstuk gaat over Concentratie.

Praktische gegevens
Contactpersonen:
Fons Aranda en Dirk Visser
Locatie: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen en online
Tijd:
tweewekelijks op dinsdag van 19.30-21.00 uur
Data: tweewekelijks vanaf 5 september 2023 t/m juni 2024
Bijdrage in de kosten: leden: via contributie; niet-leden € 320, excl. studiemateriaal.
In overleg met de penningmeester is reductie of betalen in termijnen mogelijk.
Transcript:  ‘Shantideva’s Guide tot the Bodhisattva’s Way of Life’ Chapter Seven (Enthusiasm) €20 (verkrijgbaar bij de boekwinkel van JH)
Inschrijven: vóór 15 augustus, via het secretariaat o.v.v.‘Het Pad van de Bodhisattva ’

Belangstellenden kunnen in overleg met Fons of Dirk deelnemen.

Posted in .