Podcast: Boeddha op de Stoep (audio)

Boeddha op de StoepEind 2022 is een nieuwe podcastserie (KRO-NCRV) van start gegaan: Boeddha op de Stoep. Hierin gaat Joris Linssen, bekend van diverse tv-programma’s, langs bij mensen bij wie hij een week eerder een Boeddhabeeld heeft gebracht. De Boeddha blijft een week logeren en na die week gaat Joris in gesprek met hen, gewone Nederlanders die vaak een persoonlijke crisis hebben weten om te buigen tot een waardevolle levensles.

Op het moment van schrijven zijn al zo’n zeven podcasts te beluisteren, waaronder gesprekken met Jewel Heartleden Dirk Visser en Cleo Melis. Iedere geïnterviewde geeft het stokje, of nee, het Boeddhabeeld door aan een nieuw persoon. Cleo gaf hem door aan Piet Ziere, leerling van Gelek Rimpoche vanaf het begin van Jewel Heart.

Joris ondervraagt de mensen op de voor hem zo kenmerkende open en onbevangen manier, waardoor er interessante gesprekken ontstaan. De luisteraar krijgt een inkijkje in de levensloop, (spirituele) ervaringen, kijk op het leven en gevoelens van de door Joris in hun eigen huis bezochte mensen. Zo reist de Boeddha als een estafettestokje door het land.

 

Klik op een van de links om de podcast te beluisteren:

https://podcastluisteren.nl/pod/Boeddha-op-de-Stoep

https://open.spotify.com/show/6Wm206ai2NfqN9bLYuYycB

Posted in .