Mariët Mensink krijgt Burgemeester Dalesprijs!

‘We zijn onder de indruk van haar onuitputtelijke inzet gericht op verbinding – in een steeds meer gepolariseerde samenleving – en unaniem in haar voordracht aan het bestuur van COC Regio Nijmegen voor de Burgemeester Dalesprijs 2023.’ Deze mooie woorden werden gesproken voordat de Burgemeester Dalesprijs op 27 januari werd overhandigd aan Mariët.

Mariët Mensink ontvangt de Burgemeester Dalesprijs 2023

Mariët Mensink spreekt de burgemeester van Nijmegen

Mariët krijgt de prijs omdat ze zich ‘op zo veel terreinen vrijwillig heeft ingezet voor het maken van verbinding tussen groepen, het vergroten van inzicht en begrip, en het aan de kaak stellen van belangrijke sociale kwesties, waarbij ze samenwerkt met verschillende organisaties uit het maatschappelijk veld zoals Stichting KUS, Buurthuis Kolping, St. Gast, het Wereld Vrouwenhuis en Jewel Heart’, aldus de jury.

De Burgemeester Dalesprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens een bijeenkomst waar ook de Burgemeester Daleslezing plaatsvindt. De prijs is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord. Mariët nam de prijs op haar eigen bescheiden manier in ontvangst tijdens een prachtige prijsuitreiking in een overvolle raadzaal. Cleo feliciteerde Mariët namens Jewel Heart.

Cleo feliciteert Mariët Mensink

Foto’s en tekst: Gertjan Eldering

Als je wilt reageren, vergeet dan niet je naam te vermelden,
behalve als je graag anoniem wilt blijven.

Posted in .

One Comment

  1. Goed en mooi dat het mooie en vele werk wat Mariët doet en gedaan heeft op deze manier volkomen terecht wordt gewaardeerd. Als nog gefeliciteerd Mariët en hopelijk weer een keer tot ziens.
    En fijn, Cleo dat jij er voor Jewel Heart bij kon zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.