Spiegel van de Geest II voorjaar 2020 NIEUW!

-een verdiepende introductie in de psychologie van het boeddhisme

Start donderdag 5 maart 2020

Waarom ervaar ik sommige zaken als problematisch? Wat is geluk en hoe houden we dat vast? Hoe kunnen we een beetje innerlijke rust vinden in deze drukke wereld?

Vanuit de mindfulnesstrainingen weten we dat meditatie ons kan helpen om gemakkelijker met het leven om te gaan. De positieve kracht van ons bewustzijn houdt echter niet op bij het vermogen om mindful te zijn. De geest is tot veel meer in staat. In de boeddhistische psychologie wordt de werking van de geest en haar vermogen om geluk te ervaren uitgebreid beschreven. De sleutel daarvoor ligt in inzicht in de werking van onze geest en hoe door meditatie daar meer regie over te krijgen.

In zes wekelijkse bijeenkomsten gaan we dieper in op de werking van de geest en ga je daar vooral meditatief mee aan de slag. We verdiepen ons o.a. in de ontwikkeling van het ego, de boeddha-natuur, de werking van karma en het samenspel tussen de diepste geest en de mentale factoren.
Deze cursus is een vervolg op Spiegel van de Geest I, maar kan ook los daarvan worden gevolgd. Enige ervaring met meditatie of introductie in het boeddhisme is dan gewenst.

Praktische informatie
Begeleiding en info: Frances Nijssen
Data: 5 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april, 16 april en 23 april 2020
Tijd: donderdag 19.30-21.30 uur
Bijdrage in de kosten: € 75; stud./kleine beurs € 45
Opgeven: info@jewelheart.nl o.v.v. Psychologie II

Posted in .