Studie- en meditatiegroep Rondom Sterven vj.2021

Muurschildering Levenswiel van Marian van der Horst en Bruni Feist

Muurschildering Levenswiel van Marian van der Horst en Bruni Feist

Naar aanleiding van de studiedag van de Werkgroep Rondom Sterven in september 2019 en de gebleken interesse voor dit onderwerp, is de werkgroep in februari 2020 een studie- en meditatiegroep begonnen rondom deze thematiek. Deze 'Studie- en meditatiegroep Rondom Sterven' komt eenmaal per maand op vrijdagavond bijeen.

Leidraad voor de studiegroep vormt het boek 'Over de dood' van de Dalai Lama. (Het boek is antiquarisch verkrijgbaar, maar kan ook bij aanmelding worden besteld bij de studiegroep.)  Daarnaast maken we gebruik van teksten en meditaties uit het boek 'Rondom Sterven' dat de werkgroep afgelopen zomer uitbracht (10 euro).

Ziekte, sterven en de zorg daaromheen is iets waarmee iedereen te maken krijgt. De studie- en meditatiegroep is daarom geschikt voor iedereen, ongeacht je ervaring met het (Tibetaans) boeddhisme.

Vanwege de Corona-situatie is de groep opgesplitst in twee groepen: één groep komt bijeen in het centrum van Jewel Heart, één groep verloopt online via Zoom. In de laatste groep kunnen nog nieuwe deelnemers instromen.

Begeleiding: Leden van de Werkgroep Rondom Sterven
Data: 15 jan; 19 febr; 19 maart, 16 april, 21 mei, 18 juni 2021
Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, Nijmegen, Je Tsongkhapazaal
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Bijdrage in de kosten (excl. boeken): Leden: via ledenbijdrage; Niet-leden: € 112,50; Studenten/ kleine beurs: € 62,50
Aanmelden: via het secretariaat.

Posted in .