Transforming Minds: Kyabje Gelek Rimpoche and Friends (foto’s)

Tibet House US, The Allen Ginsberg Estate en Jewel Heart International hebben een fototentoonstelling georganiseerd met foto’s van Gelek Rimpoche en zijn studenten/vrienden. De foto’s zijn gemaakt door Allen Ginsberg tussen 1989 en 1997.
Sinds 21 september 2021 zijn de foto’s te bezichtigen in Tibet House US maar de tentoonstelling is ook virtueel te bezoeken tot en met 30 juni 2022. Afdrukken van de foto’s zijn online te koop bij Tibet House US op ginsberg.thus.org.

Virtuele fototentoonstelling Transforming Minds: Kyabje Gelek Rimpoche and Friends

Allen Ginsberg (1926-1997) staat bekend als een van de meest invloedrijke dichters van de twintigste eeuw, maar wordt ook erkend voor zijn fotografie. Hij heeft intieme foto’s gemaakt van zijn vriendschappen vanaf de geboorte van de Beat Generation en van de tegenculturele, culturele en literaire kringen waarin hij verkeerde en die hij geïnspireerd heeft.

Allens levenslange spirituele zoektocht begon met zijn visionaire ervaringen van de negentiende-eeuwse mysticus en dichter William Blake en mondde uiteindelijk uit in een diepe toewijding aan en beoefening van het Tibetaans boeddhisme tijdens de laatste decennia van zijn leven.

De buitengewone selectie van foto’s legt de focus op Allens Tibetaans boeddhistische leraar en vriend, Kyabje Gelek Rimpoche (1939-2017), en diens studenten en vrienden.

Zo bezoek je de fototentoonstelling online

Om een virtuele tour te maken, ga naar https://art.kunstmatrix.com/apps/artspaces/dist/index.html?timestamp=1637352539243#/?external=true&splashscreen=true&language=en&uid=70277&exhibition=8346459. Kies Enter exhibition om op eigen gelegenheid rond te kijken of kies voor de rondleiding met Start guided tour.

Tips:

  • Klik en sleep met je muis om ‘rond te kijken’.
  • Gebruik de pijlen omhoog en omlaag van je toetsenbord om naar voren en achteren te bewegen.
  • Klik op een van de kunstwerken of op een plek op de vloer om daar onmiddellijk heen te gaan.
  • De virtuele tentoonstelling werkt het best in de browsers Firefox en Chrome.

Als je wilt reageren, vergeet dan niet je naam te vermelden,
behalve als je graag anoniem wilt blijven.

Posted in .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.