Voluit leven!

De kracht van Tibetaanse meditatie 2022

-kennismaken met het Tibetaans boeddhisme-

De vraag hoe ons leven bevredigend vorm te geven, is er een van alle tijden. ‘Hoe gaan we op een prettige manier om met onze relaties, hoe ontwikkelen we een liefdevolle verhouding met onszelf? Hoe kunnen we een zinvol leven leiden?’

Het Tibetaans boeddhisme geeft ons handreikingen over deze vragen. Ze helpen ons beter te begrijpen waarom het leven soms stroef verloopt, hoe daar goed mee om te gaan en vooral hoe vanuit een dieper gevoel van geluk te kunnen leven.

We maken gebruik van het boek: 'Voor de dood niet bang' van Gelek Rimpoche, waarin hij schrijft over thema’s als: gehechtheid en liefde, reïncarnatie en karma, compassie en wijsheid. Deze plaatst hij in een hedendaagse context, waardoor wij kunnen onderzoeken hoe die van betekenis zijn in ons leven.

In deze cursus besteden we ook uitgebreid aandacht aan verschillende vormen van meditatie zoals: aandachtmeditatie en mindfulness, concentratie- en analytische meditatie en visualisatie. Studeren, analyseren en mediteren is de beproefde boeddhistische methode om ons spiritueel te ontwikkelen. In deze cursus staan we stil bij deze drie stappen, die we ook zullen beoefenen. Op deze wijze verbinden we de aangereikte kennis met ervaringen in ons eigen leven.

Praktische informatie
Begeleiding: Olga Jans en Eline Rinchen Dorjee-Weiman
Data: vanaf 30 jan. t/m 3 juli. Wekelijks, uitgez. schoolvakanties/ feestdagen
Tijd: maandag 19.30-21.30 uur
Eigen bijdrage: uit ledenbijdrage; niet-leden: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 200 excl. boek.
Aanschaf boek: 'Voor de dood niet bang' van Gelek Rimpoche te leen of te koop via Jewel Heart.
Opgeven vóór 23 jan. : via het secretariaat o.v.v. Voluit Leven!

Eerste les is gratis, open les.

 

Posted in .