Lezingencyclus ‘Boeddhisme.nu’ : 16 september

MARIANNE DE KOK EN CLEO MELIS STARTEN IN DE LEZINGENCYCLUS ‘BOEDDHISME.NU’

Op zaterdagmiddag 16 september bijten Marianne de Kok en Cleo Melis, de spits af in de lezingencyclus’boeddhisme.nu’ met het thema:

Vreugdes en valkuilen in de relatie leraar-leerling 

In onze traditie is de relatie met de leraar een belangrijke bron van inspiratie en beoefening. Zij wordt gezien als voorwaarde voor het gaan van het spirituele pad. Tegelijkertijd kan dit ook een valkuil zijn, zoals we de laatste tijd hebben kunnen zien. Wat is eigenlijk een gezonde relatie met de leraar in de praktijk? Wat zegt de traditie daar nu precies over en hoe moeten we als sangha omgaan met de grensoverschrijdingen die daarbinnen kunnen gebeuren?

Marianne de Kok is leraar speciaal onderwijs, een van de oudste leerlingen van Gelek Rimpoche en was vele jaren lid van het Dharma Coordinatie Team. Cleo Melis is leidinggevende in de opvang van vluchtelingen en asielzoekers en sinds 1998 lid van Jewel Heart. Beiden zijn onlangs door Gelek Rimpoche benoemd tot chaplains waarmee onder andere de zorg voor het welzijn van de sangha aan hen is toevertrouwd.

Boeddhisme.nu is een reeks van tien lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht.
De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd en zullen steeds worden aangekondigd via Facebook en website. Na afloop is er ruimte om verder te praten met een hapje en een drankje. De volgende lezingen zijn op: 21 oktober, 4 november en 9 december.

Locatie:   Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Tijd:        Van drie tot half vijf
Bijdrage:  €5,- inclusief consumptie ( knipkaart voor alle lezingen: € 35,-)

 

Geplaatst in Open activiteiten.