Eindstand Stupafonds

De termijn voor het doneren aan het Stupa Fonds is per 1 augustus gesloten en de eindstand is: € 12.171,47.
Dat is een geweldig resultaat!!! Zoals al eerder aangegeven, zullen we dit bedrag besteden aan het laten maken van de stupa, het aanpassen van het altaar en aan de ceremonies rondom de inzegening.

In Amerika heeft Demo Rinpoche de keuze gemaakt voor een stupa van 4 Ft (1.20m) hoog voor Jewel Heart in Ann Arbor en voor stupa’s van 2,5 Ft (0,75m) voor Jewel Heart New York en Jewel Heart Cleveland. Het bestuur heeft daarop besloten voor eenzelfde stupa te kiezen als die van New York en Cleveland. De stupa’s worden gemaakt in Nepal en deze week hebben we van Ujjen, de rechterhand van Gelek Rimpoche, gehoord dat de eerste stupa van 2,5 Ft klaar is. We hebben aangegeven dat deze stupa wat ons betreft naar Nederland kan komen en het eerste bedrag hiervoor naar Nepal overgemaakt.

Wanneer we de stupa kunnen laten zien en wanneer we de overblijfselen van onze leraar Gelek Rimpoche kunnen bijzetten, is nog niet precies te zeggen. Zodra we daar meer over weten, zullen we die informatie delen via het sangha-nieuws en de website. Ron Twisk, begint na de zomervakantie met het maken van een nieuw altaar, zodat de stupa daar een mooie plaats op krijgt. Een financiële verantwoording van de besteding van het ingezamelde bedrag geven we na afronding van het project eveneens via het sangha-nieuws en de website.

Nogmaals onze hartelijke dank voor alle donaties! We gaan daar op gepaste wijze een mooi monument van maken om daarmee onze leraar nog meer in ons midden hebben.

Namens bestuur,
Henk Dolfing

Van sangha-lid Hubert Bastiaens is onlangs het boek ‘Stoepa’s en manistenen – de kleurrijke wereld van het Tibetaans boeddhisme’ verschenen met daarin o.a. informatie over stupa’s. Via onderstaande link vind je een korte beschrijving van zijn boek.

https://boeddhistischdagblad.nl/achtergronden/boekbespreking/88884-boeken-stoepas-en-manistenen/

Geplaatst in Overlijden Gelek Rimpoche acties.