Lezingencyclus ‘Boeddhisme.nu’ : 4 november

INTERACTIEVE LEZING DOOR MARION WIERDA OP 4 NOVEMBER:

VERGANKELIJKHEID: DE SCHOONHEID VAN TELEURSTELLING

Het leven zit vol teleurstelling, voortdurend gaan dingen anders dan we hopen en verwachten. Daardoor lijden we onder ziekte, ouderdom en dood en een heleboel dagelijks gedoe. Het boeddhisme geeft handvatten om hiermee om te gaan. Sterker nog, het maakt actief gebruik van teleurstelling om tot inzicht te komen en tantra laat je er zelfs van genieten. Verlichting is wellicht de ultieme teleurstelling…
Hoe werkt dat? Deze lezing is een verkenning naar de betekenis en de schoonheid van teleurstelling op het spirituele pad. Oftewel, hoe wat ons door de vingers glipt ons leven kan verrijken.

Marion Wierda is bijna 30 jaar leerling van Gelek Rimpoche en was jarenlang zijn vaste tolk-vertaler.

Boeddhisme.nu is een reeks van tien lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht.
De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Na afloop is er ruimte om verder te praten met een hapje en een drankje. De volgende lezingen zijn op: 9 december, 13 januari ( Naomi Schieman) en 10 februari ( Ron Twisk).

Datum: zaterdag 4 november
Tijd: 15.00 -16.30 uur
Locatie: Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage: 5 euro ( inclusief drankje)

Geplaatst in Open activiteiten.