Ganden Lha Gyema – 16 en 17 december 2017

Webinar door Demo Rinpoche vanuit Ann Arbor, USA

Begin december 2017 geeft Demo Rinpoche les in de Ganden Lha Gyema. Voor Demo Rinpoche zullen dit de eerste officiële Dharmalessen zijn die hij in het Westen zal geven. Daarom willen we ook in Nederland zoveel mogelijk mensen de kans geven dit belangrijke moment mee te maken en organiseren we dat deze webinar op 16 en 17 december in het Jewel Heart Centrum in Nijmegen wordt vertoond.

Deze lessen van Demo Rinpoche zijn het begin van een nieuw hoofdstuk voor Jewel Heart internationaal. Vanaf nu zal een nieuwe generatie leraren belangrijk zijn bij het uiteenzetten van de Dharma, zodat wij van dat uitzonderlijke veld de vruchten kunnen blijven plukken.

Het Tibetaans boeddhisme is een levende traditie. Dat wil zeggen dat de kwaliteiten en de verlichte staat van de geest worden doorgegeven van leraar op leraar en van leraar op leerling. Het is veel meer dan boekenwijsheid; het laat ons ervaren dat het werkelijk mogelijk is onze kwaadheid, gehechtheid en onwetendheid op te lossen. Iedere (nieuwe) leraar doet dat op zijn eigen manier, waardoor de lessen voor ons steeds rijker en rijker worden.

Ganden Lha Gyema – The Hundreds of Deities of the Land of Joy – is een korte beoefening die je tot ruggengraat van je dagelijkse beoefening kunt maken, als een soort thuisbasis.

In de Ganden Lha Gyema wordt helder uiteengezet hoe wij op een praktische manier de verlichte geest van de leraar kunnen benaderen, zodat wij dezelfde kwaliteiten, compassie en wijsheid kunnen gaan ontwikkelen. De Ganden Lha Gyema is gegeven door Je Tsong Khapa en een deel van de lessen zal daarom gaan over het leven van Je Tsong Khapa.

Data: zaterdag 16 december van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag 17 december van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Plaats: Centrum Jewel Heart Nijmegen
Bijdrage in kosten: €75,00 per persoon.

Voor meer info kun je contact opnemen met Ron Twisk.

Opgeven via het secretariaat vóór 14 december a.s.
Geef s.v.p. ook aan of je op een stoel of op een kussen wilt zitten.

 

Geplaatst in Retraites, Verdieping.