Save the dates – save te dates – save the dates – save the dates – save the dates

Herdenking overlijden Gelek Rimpoche – Bezoek Thubten Chodron – Vajrayogini inwijding door Dagyab Rinpoche – Bezoek Chungtsang Rinpoche – Vajrayogini Mantra Retraite – Bezoek Demo Rinpoche

Hieronder een aantal vooraankondigingen van bijzondere gebeurtenissen in 2018, zodat je daar in je agenda alvast rekening mee kunt houden. Nadere info over alle events volgt.

 

Donderdag 15 februari Herdenking overlijden Gelek Rimpoche. Het idee is om die dag vanaf een uur of twee met de sangha bijeen te zijn. Er zal in ieder geval ‘s avonds een Lama Chöpa worden gehouden met Tsog. Aan het definitieve programma wordt naarstig gewerkt.

 

 


Van vrijdagavond 13 tot en met zondag 15 april zal Thubten Chodron in Jewel Heart Nijmegen komen lesgeven. Op vrijdagavond geeft ze een openbare lezing met als voorlopige werktitel: ‘Wijs en ethisch handelen in ons dagelijkse leven’ en op zaterdag en zondag vier lezingen gebaseerd op het boek ‘Practical Ethics and Profound Emptiness, A Commentary on Nagarjuna’s ‘Precious Garland” van Khensur Jampa Tegchok en Tubten Chodron.

 

 


Van woensdag 23 mei tot en met maandag 18 juni zal Chungtsang Rinpoche in Nederland zijn. Voor zover nu bekend zal Chungtsang Rinpoche o.a. het inzegeningsritueel van de stupa met Rimpoche’s relieken leiden en in diverse steden lezingen houden. De rest van het programma is nog in bespreking.

 

 

Van vrijdagavond 8 juni tot en met zondag 10 juni zal Loden Sherab Dagyab Kyabgon Rinpoche een grote initiatie geven in de Maha Annutara Yoga Tantra, die het voor nieuwe beoefenaren mogelijk maakt om in te stappen op het Vajrayana-pad. Op zondag zal hij ook een Vajrayogini initiatie geven. Het is mogelijk alleen de eerste initiatie bij te wonen.

Op maandag 11 en dinsdag 12 juni zal Dagyab Rinpoche lesgeven over het beoefenen van de sadhana van Vajrayogini. Het volgen van deze lessen geeft je de mogelijkheid in augustus mee te doen aan de Vajrayogini Mantra Retraite.

Maandagavond 6 augustus tot en met maandag 20 augustus is er een Vajrayogini Mantra Retraite met vuurpuja op zaterdag 25 augustus.

 

In de herfst zal Demo Rinpoche hoogstwaarschijnlijk naar Nederland komen om les te geven.

In de cyclus Boeddhisme.nu geven de volgende sangha-leden een lezing:
Op zaterdag 13 januari een interactieve lezing over ‘De natuurlijke staat van de geest’ door Ron Twisk.
Op zaterdag 10 februari Naomi Schiemann
Op zaterdag 10 maart is de spreker nog onbekend
Op zaterdag 7 april Paula Boon.

Op 7 april is er ook weer een Sangha-meeting met het Bestuur.

Geplaatst in Retraites, Vajrayana.