Pad van Bodhisattva

 Elke week op dinsdagavond vanaf 4 september 2018.

All the suffering in the world comes from seeking pleasure for oneself.
All the happiness in the world comes from seeking pleasure for others’.
(Shantideva)

Afbeelding ShantidevaIn deze verdiepingsgroep ‘Pad van Bodhisattva’ wordt de Bodhisattvacharyavatara (Het pad van de Bodhisattva) bestudeerd en door meditatie verdiept. In de complete Tibetaans-boeddhistische traditie is er geen werk te vinden dat meer wordt vereerd en beoefend.

Samengesteld in de achtste eeuw door de Indiase bodhisattva Shantideva, werd het onmiddellijk een klassieker in het onderricht aan de boeddhistische universiteitskloosters in India en Tibet en sindsdien is de waardering voor deze tekst alleen maar toegenomen. Inmiddels is het een inspiratiebron voor miljoenen mensen overal ter wereld.

De lessen van de Bodhisattvacharyavatara geven handvatten om liefde en compassie voor onszelf en anderen te ontwikkelen en daardoor gelukkiger, vrijer en behulpzamer te worden. In het transcript ‘The Bodhisattva’s Way of Life’ geeft Gelek Rimpoche stap voor stap mondeling uitleg over ieder vers van de Bodhisattvacharyavatara en geeft ons de sleutel om de verborgen schatten van deze tekst te leren zien. Hierdoor maken we kennis met de manier van leven van de grote bodhisattva’s en hoe en wat wij van hen kunnen leren. Zoals Gelek Rimpoche zegt: ‘Compassie, liefde en bodhimind zijn sleutels tot een beter leven en het welzijn en geluk van alle wezens’.

De groep start in september met Hoofdstuk 4. Nieuwe mensen kunnen instromen.

Contactpersoon: Dirk Visser
Tijd: wekelijks op dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur
Data: vanaf 4 september 2018, uitgezonderd schoolvakanties

Geplaatst in Verdieping.