De eerste KOM-bijeenkomst (foto’s)

De allereerste KOM-bijeenkomst was een daverend succes. KOM staat voor: Kwartaal Ontmoetings Middag en is door een groepje enthousiaste Jewel Heart-leden in het leven geroepen. Er hebben deze eerste middag zo’n zestig Jewel Hearters aan deelgenomen. Sommigen waren al jaren niet meer in ons centrum geweest en waren blij verrast met alle nieuwe ontwikkelingen in het gebouw en binnen de sangha.

Welkomstwoord Harry Rijken tijdens de eerste KOM-bijeenkomst Bijkletsen in de tuin van Jewel Heart tijdens de eerste KOM-bijeenkomst

Na enthousiaste begroetingen en een koffie, thee of sap begaf iedereen zich naar de Tsong Khapa-zaal. Daar trad cabaretier Arie Vuyk gedurende een uur voor ons op. Zijn show vormde een mengeling van cabaret, zang en poëtische voordracht. En dat alles met een boeddhistische touch en gebaseerd op zijn eigen ervaringen met (Theravada-)boeddhisme, de vrijeschool en hooggevoeligheid.

Ik zocht naar mijn ik,
maar ik kon hem niet vinden.
Na jaren van zoektijd,
bleek ik niet mijn ik.
Nu laat ik mij niet
meer langer verblinden.
De slimmerik weet:
Ik heb geen slimmer ik.

(Uit het lied: Op Zoek Naar Mijn Ik - Arie Vuyk)

Onder het genot van een drankje en heerlijk weer konden we weer wel en wee met elkaar delen. De wijn werd door onze eigen sommelier Rien van deskundig commentaar voorzien. Het terras, de partytent en de tuin boden ons een fijne plek om te genieten van Bollyfood, een Indiase maaltijd. De betrokkenheid bij Jewel Heart was heel sterk voelbaar en dat nemen we mee naar de toekomst.

Indiase maaltijd van Bollyfood tijdens de eerste KOM-bijeenkomstPartners en kinderen welkom tijdens de KOM-bijeenkomstVoor deze eerste keer hebben we nagenoeg enkel Jewel Heart-leden (en partners en kinderen) uitgenodigd. Vele gaven aan graag regelmatig deel te willen nemen aan de toekomstige KOM-middagen. Een volgende keer zullen we ook oud-leden aanschrijven en zo de groep langzaam laten groeien en diverser maken.

De KOM-bijeenkomsten zijn op de laatste zaterdag van maart, juni en september. De eerstvolgende bijeenkomst is op zaterdagmiddag 24 september 2022. Zet deze datum alvast in je agenda! En vergeet niet jezelf op tijd in te schrijven via het secretariaat, voor de inkoop van eten en drinken.

Zoals Chungtsang Rinpoche eens aan het eind van zijn bezoek aan Jewel Heart zei: “Het allerbelangrijkst is een harmonieuze sangha, de rest volgt vanzelf.”

 

De organisatie hoort erg graag hoe de mensen die er waren, het hebben ervaren. Was jij erbij, wil je dan in één korte zin of enkele woorden hieronder jouw reactie geven? Alvast bedankt!

 

Als je wilt reageren, vergeet dan niet je naam te vermelden,
behalve als je graag anoniem wilt blijven.

Posted in .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.