Elkaar ontmoeten bij Jewel Heart – Wat een feest…!

Het is zondag 3 september 2023 en ik ben best een beetje nerveus. In de afgelopen maanden heb ik, samen met Hanneke van Bakelen en vele anderen, onze Open middag voorbereid. Over het programma maak ik me niet zo druk. Maar komen er wel mensen op af? De dag is mooi genoeg om lekker op een terrasje te hangen. Wie komt er dan naar een open dag?

Sanghabijeenkomst Jewel Heart september 2023Sanghabijeenkomst

Voor de ochtend heeft het bestuur een sanghabijeenkomst georganiseerd. Deze is alleen voor de leden. Ik hoop dat veel leden ook ‘s middags blijven, anders wordt het misschien een kale bedoening…

Gelukkig is de opkomst van de sangha al heel mooi. Zeker veertig leden praten met elkaar over hoe we het in Jewel Heart nog interessanter kunnen maken. Het bestuur krijgt een mooie lijst met ideeën mee. Bescheiden ideeën als meer gastsprekers uitnodigen tot en met, heel rigoureus, het gezamenlijk ondernemen van activiteiten met andere boeddhistische centra in Nijmegen. Maak daar maar eens soep van. Duidelijk is in elk geval dat Jewel Heart bruist van de ideeën.

Lunch sanghabijeenkomst Jewel HeartNa de ochtend en de lunch kunnen de leden genieten van een documentaire over onze leraar Gelek Rimpoche of een les Delam door Ron Twisk. Beide worden goed bezocht en gewaardeerd. De sfeer zit er goed in voor het vervolg: de Open middag.

Open middag

Om 15.00 uur zit de grote zaal goed vol. Behalve dat een aantal leden gelukkig zijn gebleven, zijn er maar liefst dertig geïnteresseerden (!) naar het centrum gekomen. Met een afwisselend programma van meditatie, uitleg over de cursussen en Kum Nye-yoga geven onze begeleiders een goed beeld van wat we in huis hebben.

Dit blijkt ook uit de vijftien evaluatieformulieren die we hebben ontvangen. Dertien mensen vonden het programma heel goed. Zo lazen we: ‘Het is hier inspirerend ’, ‘Het programma heeft diepgang ’ en ‘Ik ervaar ontspanning  in de meditatie en yoga.’ (Kum Nye)

En ten slotte wordt vooral de gastvrijheid en ontmoeting  hier bij Jewel Heart geroemd. Wat een eer! We drinken er aan het einde van de middag samen met onze gasten en leden nog een glaasje op.

Voor ons is het duidelijk. Dit smaakt naar meer!

Door: Roy ten Holder

Als je wilt reageren, vergeet dan niet je naam te vermelden,
behalve als je graag anoniem wilt blijven.

Posted in .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.