Lezingencyclus ‘Boeddhisme.nu’: Interactieve lezing door Paula Boon op 7 april

‘De moed om naar binnen te gaan’ met aansluitend Sangha-meeting

Interactieve lezing over het ‘natuurlijke moment van compassie’

Veel mensen vinden het moeilijk om met hun aandacht naar binnen te gaan, in het dagelijks leven én in hun meditatie. Een reden daarvoor is dat we dan niet alleen prettige maar ook de onprettige gewaarwordingen ervaren. Toch zijn onprettige ervaringen een belangrijk terrein voor het trainen van de geest, omdat juist in de opmerkzaamheid van het onbehaaglijke de tederheid van het hart zich kan openen.
In deze lezing zullen we dit proces verkennen en er door meditatie contact mee maken.

Paula Boon is bijna 30 jaar lid van Jewel Heart en student van Gelek Rimpoche. Zij heeft zich gespecialiseerd in het geven van meditatiecursussen. Na vier en dertig jaar werkzaam te zijn geweest in de zorg voor doofblinden, is zij nu gepensioneerd.

Boeddhisme.nu is een reeks van tien lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht.
De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Na afloop is er ruimte om verder te praten met een hapje en een drankje.

De volgende lezing is op 12 mei.

Datum: zaterdag 7 april
Tijd: 15.00 -16.30 uur
Locatie: Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage: 5 euro ( inclusief drankje)

Geplaatst in Open activiteiten.